ПОВЕЧЕ ЗА SNACK! SPECIALTY COFFEE

SNACK! Специално кафе е нова българска марка, която намира и изпича едни от най-добрите налични кафета в света.

Използваме зърна, които се отглеждат и обработват по специфичен начин с цел постигане на максимално високо качество, а не количество. 

Кафетата, с които предпочитаме да работим, са оценени минимум с 86 точки, винаги са сезонни реколти и са изпечени до съвършенство.

 

Избираме нашите зърна по няколко основни критерии:

  • KAЧЕСТВО - само кафета от клас “специални” (specialty), оценени по стандартите на Specialty Coffee Association и Coffee Quality Institute за зелено и изпечено кафе

  • ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ВКУС, чистота, киселинност, сладост и баланс

  • ПРОСЛЕДИМОСТ на целия процес - от фермата до чашата

  • ПРОЗРАЧНОСТ в цената и практиките използвани за закупуване на зелено кафе

Обичаме да не смесваме различни кафета, като така получаваме истински вкус и възможност за показване на индивидуалните характеристики на всеки регион и производител. Изпичаме зърната си с помощта на “PROBAT” в най-съвременна и чиста работна среда.

Това означава постоянство във вкуса и качеството на всяка една партида. Чрез изпичането се стараем да не променяме вкусовете, които вече са заложени в кафето с прекалена карамелизация, а само разкриваме това, което е вече вътре и само чака подходящите условия, за да се прояви в чашката.

И всичко това води до вкус, който е вълнуващ, вдъхновяващ, чист и освежаващ. Намерението ни е да привлечем вниманието на небцето ви с избраните от нас партиди кафе! Защото знаем, че когато вкусът на кафето е впечатляващ, клиентите се връщат и разказват на други за това.

 

ПРЕЗ НАШИТЕ ОЧИ:

Насърчаваме пълната прозрачност и проследимост в продажбите на кафе, като ще се стараем да почитаме упоритата работа на фермерите, благодарение на които успяваме да предложим този висококачествен продукт.

Вярваме в целесъобразното отглеждане на кафе (Sustainability farming). Това е кафе, което се отглежда по начин добър към хората и околната среда. Фермери, следващи този принцип, връщат на земята и хората толкова, колкото и получават.

Работим усилено и ще се усъвършенстваме постоянно, за да бъдем в помощ и вдъхновение на всички, които са част от кафето.

Кафето наистина е наша страст, удоволствие и начин на живот.

ИЗБИРАЙКИ  SNACK! SPECIALTY COFFEE:

 

Вие ставате част от една връзка, която се разпростира по целият свят и свързва всички, които са част от кафето.

Връзка между фермера, който отглежда с големи усилия и много старание своята реколата, през доставчик или пекарна, която избира кои точно кафета да закупи и предложи на своите клиенти, през този, който приготвя напитки от него и накрая достига до всички нас, крайните потребители. Защото всички ние обичаме да пием кафе. А когато знаеш точния път, през който всяко едно зърно е преминало, тогава всяка една чашка кафе става още по-вкусна.

Дали са наши близки партньори от съседния кофи шоп или са на хиляди километри от нас, ние всички сме част от един екип.

Освен това, само като екип можем да растем и да се развиваме заедно и да преодоляваме препятствия.

Чрез вашия избор вие ще подкрепите българска компания, която желае да предложи качество и сигурност в консумацията на кафе. 

Закупуването на кафе е отговорност, която може драматично да повлияе в живота на семейства по целия свят.

 

ОПАКОВКА:

Най-доброто кафе заслужава да бъде във възможно най-добрата опаковка. Всички наши пликове са без алуминий, притежават сертификат за неутрални въглеродни емисии при производство (CO2 neutral) и имат висока кислородна бариера, която позволява на кафето да остане свежо за по-дълъг период от време. Съвременна опаковка, която е изработена от 100% пластмаса и може да се рециклира с пластмасови отпадъци. За да сме сигурни, че това ще се случи, имаме програма за събиране на пликове от използваното кафе и се уверяваме, че се рециклират по подходящият за това начин.